Ontwerp

De kerkapp in de stijl van uw kerk

Wij maken een app speciaal voor uw gemeente. Daarom willen wij dat hij ook de uitstraling van uw gemeente heeft. Beschikt de kerk nog niet over een app-icoon heeft u inspiratie nodig? Wij helpen graag! Lees de blog van onze designer Sietze-Jan over een perfecte eerste indruk .

Heeft u vragen over het ontwerp? Bekijk de veelgestelde vragen over Ontwerp.

icoon 1
icoon 2
icoon 3
icoon 4

Stap 1

Het app-icoon

Iedere app heeft een app-icoon nodig. Dat kleine, meestal vierkante plaatje op het scherm van de telefoon. Door een eigen, herkenbaar icoon te gebruiken, kunnen de leden makkelijker de kerk-app vinden en zijn ze sneller geneigd deze te downloaden. Als de kerk nog niet beschikt over een app-icoon, helpen we graag. U kunt op een later moment de app-icoon nog aanpassen. Wel is dit handmatig werk en dus brengen we hier kosten voor in rekening.

icoon plus
Wat moet u aanleveren?
  • Welke naam wilt u uw kerk-app geven?
  • Upload uw app icoon als .svg bestand
  • Uw icoon moet vierkant zijn  ( bijvoorbeeld 250px bij 250px )
logo kerk app ontwerp
Voorbeeld

Herkenbaar app icoon nodig?

Donkey Mobile biedt de mogelijkheid een app-icoon te ontwerpen, eventueel aangevuld met een heel huisstijlhandboek met communicatiestijl voor al uw kanalen. Interesse?

Aanvragen

Stap 2 (optioneel)

Het kerk logo

Net weer wat anders dan het app-icoon is het kerklogo. Dit logo komt op het scherm als je de app net hebt geïnstalleerd en voor het eerst opent. Het app-icoon kan hier hergebruikt worden en eventueel aangevuld worden met tekst, maar ook andere formaten kunnen op deze plek gekozen worden.
kerkapp donkey mobile
Wat moet u aanleveren?
Als u een PKN gemeente bent en de standaard en uw plaatselijke gemeente logo wilt gebruiken kunt u deze stap overslaan. De PKN zal ons deze leveren. We raden aan te gebruiken wat het meest herkenbaar is voor jullie gemeente.
  • Upload uw logo als .svg bestand (anders .png )
  • Minimaal 375 px breed/hoog ( voor .png bestanden )

Stap 3

Kies een accentkleur voor de app

Geef de kerk-app de uitstraling die bij de kerk past door een eigen kleur te kiezen. U kunt er zelf een uitzoeken of gebruikmaken van een van de voorgeselecteerde kleuren waarvan wij vinden dat ze goed bij de app passen:
Uw eigen kleur aanleveren
U kunt uw eigen kleur als "hexcode" aanleveren.
Of kies een onderstaande kleur
Stap 4

Kies een app naam

De app komt op de telefoon van elk kerklid te staan, compleet met app-icoon en naam. Het is hier dus ook belangrijk dat de combinatie van de appnaam en het icoon de gemeenteleden aanspreekt en herkenbaar is.

Onze tips:
  • Zorg dat de app-naam volledig wordt getoond (kies dus niet een hele lange naam)
  • Is de naam herkenbaar?
  • Denken de leden bij het zien van de naam: 'Ja! Dit is van mijn gemeente!'? Dan zit het goed.
donkey mobile logo
Share by: